tiistai 20. tammikuuta 2009

Asuntolautakunnan uusi johto

Lehdistötiedote 21.1.09

Asuntolautakunnan uusi johto:
LÄHIÖITÄ KUNNOSTETTAVA JA RAKENNUSKANNAN ENERGIATEHOKKUUTTA PARANNETTAVA

Helsingin asuntolautakunta on järjestäytymässä uuteen kauteen ja linjaa tavoitteitaan tuleville vuosille.

Lautakunnan puheenjohtaja Vesa Peipinen (vihr) toteaa, että ”asuntolautakunnan pitää tulevalla kaudella kiinnittää huomiota erityisesti olemassa olevien asuinalueiden viihtyisyyteen ja ekologisuuteen. Rakennuskannan kunnostamisella ja täydennysrakentamisella turvataan lähiöiden elinvoimaisuus, palvelut sekä asukasrakenteen monipuolisuus.”

Lautakunnan varapuheenjohtaja Terhi Koulumies (kok) haluaa siirtää asuntopolitiikan painopisteen uustuotannosta vanhan asuntokannan peruskorjaukseen. ”Valtaosa kohtuuhintaisista vuokra- ja omistusasunnoista sijaitsee lähiöissä, joiden kehittäminen tukee asuinalueiden vetovoimaisuutta ja helpottaa osaavan työvoiman saamista kaupunkiseuduille.”

Peipinen ja Koulumies toteavat, että suuri osa lähiöiden rakennuskannasta on peräisin 1960-1970-luvuilta ja vaatii lähitulevaisuudessa mittavaa peruskorjausta. Aikoinaan nuorille lapsiperheille rakennettuja lähiöasuntoja on myös uudistettava esteettömiksi, jotta ikääntyneet voivat asua kotona mahdollisimman pitkään. Lähiöiden korjaus on kannattavaa toimintaa myös ilmastonmuutokseen torjunnan kannalta. Rakennukset vastaavat jopa 40 prosentista kaikesta energiankulutuksesta ja 30 prosentista Suomen kasvihuonepäästöistä.

Asuntolautakunnan johto näkeekin asuntopolitiikan osana energia-, ilmasto- ja ympäristöpolitiikkaa. Kaupunkirakennetta on tiivistettävä, jotta ihmisten asunnot ja työpaikat sijaitsisivat lähempänä toisiaan, mikä vähentää tarvetta yksityisautoilulle. Joukkoliikenneyhteyksiä on parannettava ja raitiotieverkostoa on laajennettava kantakaupungin ulkopuolelle.

Lisätietoja:
Vesa Peipinen 041-5283410 vesa.peipinen@gmail.com
www.peipinen.blogspot.com
Terhi Koulumies 050 35 000 55 tkoulumies@hotmail.com
www.terhikoulumies.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti