maanantai 15. maaliskuuta 2010

Helsinkiin asumisen kehittämiskeskus

Helsingin valtuustostrategiassa keskeisenä tavoitteena on parantaa palvelujen tuottavuutta ja tehdä kaupungin hallintoon myös tarpeellisia rakenteellisia uudistuksia. Toiminnan vaikuttavutta halutaan parantaa ja siinä samalla säästää myös verorahoja hallinnosta. Hallinnosta säästäminen on järkevää, aina kun se on mahdollista niin että palvelu samalla paranee.

Minulla olisi yksi hallintoa koskeva rakenteellinen uudistusehdotus asuntosektorilta:

Helsingin kaupungin omistaman asuntokannan hallintoa tulisi järkeistää ja asuntotoimen tuottavuutta parantaa keskittämällä
1) asuntoasioiden hallinto ja kehittämistoiminta
2) kaupungin omistamien asuntojen markkinointi ja asukasvalinta samaan yksikköön ja yhden lautakunnan alaisuuteen.

Uudistus olisi käsittäkseni aika helppo toteuttaa, kun tähän on valmis perusorganiaatio (Asuntoasiainosasto Kiinteistöviraston ja asuntolautakunnan alaisuudessa),jonka ympärille uusi asumisasioita keskitetysti hoitava keskus voitaisiin rakentaa. Nyt sekavaa Helsingin asuntoasioiden hallintoa ja kehittämistoimintaa järkeistettäisiin.

Asuntopolitiikassa on Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla suuria haasteita joihin tarvitaan uutta ajattelua. Uudistuksella valmistauduttaisiin myös siihen. Uuden Asumisen kehittämiskeskuksen toimialaan kuuluisi keskeisesti vuokra-asumisen kehittäminen Helsingissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti