maanantai 7. helmikuuta 2011

Kaupungin vuokra-asunnoilla on merkitystä

Helsingin kaupunki on merkittävä vuokra-asuntojen rakentaja ja omistaja. Joka kuudes helsinkiläinen asuu kaupungin omistamassa vuokra-asunnossa. Asuntoja on 57.000, joista suurin osa on arava-vuokrataloja ja loput vapaarahoitteisia asuntoja.

Kaupungin kannattaa jatkossakin ylläpitää kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja, niitä kannattaa rakentaa myös lisää. Arava-vuokra-asuntojen vuokrat ovat omakustanteisia ja ne tasapainottavat vapaiden markkinoiden korkeita vuokria.

Kaupungin vuokra-asunnot ovat tärkeitä asumisuraansa aloittaville nuorille ja nuorille perheille. Yli 60% kaupungin asuntoa hakevista on alle 35-vuotiaita.

Helsinki on noudattanut tasa-arvoista asuntopolitiikkaa ja vuokra-asuntoja on rakennettu kaikille asuinalueille. Kansainvälisessä tarkastelussa Helsinki on pärjännyt hyvin, asuinalueiden eroja on pystytty tasaamaan.

Helsingin kaupungilla on paljon asumisen osaamista, joka nyt on hajallaan eri sektoreilla hallinnossa. Se kannattaisi koota yhteen virastoon. Myös asuntojen markkinointi kannattaisi keskittää, jolloin kaupungilta asuntoa hakevat voisivat asioida yhdessä paikassa. Asunnon hakijoillehan on yhdentekevää mikä on asunnon hallintamuoto, kunhan asunto miellyttää ja vastaa tarpeita.

2 kommenttia:

 1. Taidat leijua ihan pilvissä?
  Asuntojen markkinointi, sekö on tärkeää.
  Kenelle niitä markkinoisit?

  Itse olen 5-vuotiaan poikani kanssa odottanut kaupungin asuntojonossa mitä tahansa kämppää,mistä vaan yli puoli vuotta.

  Koko ajan hiillostetaan täältä asuntolasta pois(jouduimme tänne koska ex-puolisoni on väkivaltainen)

  Tämä taitaa olla ihan väärä foorumi sanoa mitään, tai ei ehkä, jos voit siihen asuntolautakuntaan sanoa, että ottaisivat huomioon yli puoli vuotta odottaneet yksinhuoltajat!

  VastaaPoista
 2. <Kuusivuotiaan poikani kansssa odotan
  vuoden kolmatta,, neljättä, asuntoa odottaessani
  Jos joku myönnettäisiiin minulle, vaikka meitä on vain poika 5v ja äiti 25v.

  VastaaPoista