sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Berliinin julkinen liikenne

Raiteilla pääsee Berliinissä lähes kotiovelle. Julkinen liikenne on Berliinissä sympaattinen ja helppokäyttöinen. Liikenneverkosto on laaja, opasteet ovat selkeät ja linjat oppii nopeasti. Kaupungin laidalta toiselle matkustaminen on helppoa. Alle puolet berliiniläisistä omistaa auton.

Berliinin julkinen liikenne perustuu kolmeen kulkuvälineeseen: Länsi-Berliinissä on metroverkosto, tai oikeastaan kannen alla kulkeva pikaraitiovaunu (U-bahn), osittain se kulkee maan pinnalla. Kantakaupungin ympäri ja pidemmillä matkoilla kulkee paikallisjuna (S-bahn).

Itä-Berliinissä on DDR:n aikana rakennettu raitiolinjaverkosto (Tram tai Strassenbahn)), joka on modernisoitu. Kokeilin ratikkalinjaa 6, joka kulki Marzahnin lähiöön. Linja kulkee koko asuinalueen läpi, pysäkkejä on tiheästi, raitovaunut kulkevat myös öisin. Myös polkupyörille on oma tilansa. Aivan mahtavaa!

Marzhanin lähiö on DDR:n aikana vuosina 1976-79 rakennettu asuinalue, jossa asuu 62.000 ihmistä. Marzhanin rakennukset on kunnostettu ja alue vaikutti viihtyisältä paikalta asua. 70% berliiniläisistä asuu esikaupunkilähiöissä, joten niistä myös taidetaan pitää.

Valokuvassa raitiovaunu M6 Marzhanissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti