tiistai 28. syyskuuta 2010

Kulttuuripaja Elvis

Minulla oli mahdollisuus tutustua Niemikotisäätiön kulttuuripaja Elvikseen, jossa on toteutettu uudentyyppistä toimintamallia nuorten mielenterveyskuntoutujien kuntouttamiseksi.

ELVIS-hanke kehittää uudentyyppistä toimintamallia ohjatun vertaistoiminnan ja luovien toimintojen yhdistelmällä. Päätavoitteena on tukea nuorta aikuista 18–35-vuotiasta mielenterveyskuntoutujaa löytämään itselleen luontevia välineitä elämänhallinnan ja sosiaalisten taitojen kehittämiseen, sekä työ- ja toimintakyvyn kuntoutukseen.

ELVIKSESSÄ voi harrastaa musiikkia, bänditoimintaa, liikuntaa jne. Yhteisöllinen meininki ja tekeminen ovat keskisiä: "little less conversation, little more action" oli työnmtekijöiden motto. ELVIS tekee yhteistyötä Nuorisoasiainkeskuksen kanssa toimintakeskus Hapessa ja Harjun nuorisotalolla. Aivan loistava meininki!

ELVIS on pilottihanke, jota rahoittaa Raha-automaattiyhdistys kolmen vuoden rahoituksella. Toivottavasti hanke jatkaa senkin jälkeen ja toimintamalli leviää myös muualle Suomeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti